Yrkesutbildning specialsök 2017/2018

Har du en dröm om att arbeta med din hund? Nu kan den bli sann! Hos oss får du förutsättningarna och en gedigen yrkesutbildning för att kunna förverkliga din dröm!

Vi har varit med och utbildat de  vägglöss-sökhundar som nu är ensamma att vara certifierade i Sverige av the Bed Bug Foundation och som arbetar i systerbolaget Vilson detect & inspect AB och nu finns den unika möjligheten för DIG att gå denna yrkesutbildning om din hund och du uppfyller intagningskraven vi har för att gå utbildningen. Vi har nu 6 st platser att fylla. De ämnen vi kommer att utbilda på är vägglöss eller narkotika.

Varför ska man välja TKR Detection Dog Center?

Det finns just nu många aktörer på marknaden som erbjuder specialsöksutbildningar av olika kvalité och på olika nivåer.

Tina Krulle Ringfoss som äger både TKR Detection Dog Center och Vilson detect & inspect AB är tämligen ensam om att utbilda OCH arbeta operativt med specialsökshundar. Hon är utbildad inom SBK och har bla tränat ihop med Tysk- och Holländsk polis och svensk militärpolis. Under en lång tid har hon utbildat och arbetat operativt med narkotikasökhundar, arenasökhundar och vägglöss-sökhundar.

Om utbildningen

Den här yrkesutbildningen är framtagen för att kunna få kunskap om operativt sökarbete av utbildare som arbetar operativt med sökhundar på heltid.

För utbildningen 2017/2018 är det nya att utbildningen nu är certifierad av the Bed Bug Foundation och uppfyller deras krav. Det finns endast 3 st utbildningscenter i Europa som är certifierade och vi är en av dem. Vi är också ensamma i Sverige om detta.

6 platser ska fyllas med lovande ekipage som har förutsättningar både hos hund och hundföraren för att kunna jobba operativt efter avslutat utbildning (antagningskraven finns här).

Utbildningen kommer att hålla ett högt tempo och kräver en del eget träning mellan utbildningstillfällen.

För oss är det en självklarhet att bara utbilda inom de områden där vi skälva arbetat operativt. Därför är utbildningen inriktad på hundsök efter vägglöss eller narkotika.

Utbildningen är INTE tänkt som en instruktörsutbildning. Fokus ligger på operativt arbete. Alla deltagare ska därför under utbildningstiden haft möjlighet att göra 2 praktikdagar hos Vilson detect & inspect vid operativa sök.

Utbildningen med start i september 2017 omfattar 165 utbildningstimmar på plats, ett arbetsprov och 2 praktikdagar. Utöver det behöver du räkna med att du behöver lägga ner minst 5-10 timmar egen träning per vecka under utbildningstiden.

Målet med utbildningen

Efter framgångsrik avslutad utbildning ska hundföraren och hunden ha en kunskapsnivå som gör att man kan börja arbeta operativt.

Vilson detect & inspect AB kommer inom snar framtid rekrytera nya hundförare och kommer i första hand att titta på ekipagen i denna utbildning.

Datum och utbildningskostnad: Se under flik "Datum och pris"

Vid förfrågning och anmälan är du välkommen att mejla till Tina Krulle Ringfoss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

VÄLKOMNA TILL EN SPÄNNANDE UTBILDNING! 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s