Yrkesinriktad sökhundsutbildning 2018/2019

Har du en dröm om att arbeta med din hund?

Nu kan den bli sann! Hos oss får du förutsättningarna och en gedigen yrkesutbildning där instruktörerna arbetar operativt som hundförare. 

Vi har varit med och utbildat de första certifierade vägglöss-sökhundar i Sverige av the Bed Bug Foundation och som arbetar i systerbolaget Vilson detect & inspect AB och nu finns den unika möjligheten för DIG att gå denna yrkesutbildning om din hund och du uppfyller intagningskraven vi har för att gå utbildningen. Vi har nu 6 st platser att fylla. Är intresset stort kommer vi ta in 8 deltagare men är då två instruktörer. De ämnen vi kommer att utbilda på är vägglöss eller narkotika.

Varför ska man välja TKR Detection Dog Center?

Det finns just nu många aktörer på marknaden som erbjuder specialsöksutbildningar av olika kvalité och på olika nivåer.

Tina Krulle Ringfoss som äger både TKR Detection Dog Center och Vilson detect & inspect AB är tämligen ensam om att utbilda OCH arbeta operativt med specialsökshundar. Hon är utbildad inom SBK och har bla tränat ihop med Tysk- och Holländsk polis och svensk militärpolis. Under en lång tid har hon utbildat och arbetat operativt med narkotikasökhundar, arenasökhundar och vägglöss-sökhundar.

Om utbildningen

Den här yrkesutbildningen är framtagen för att kunna få kunskap om operativt sökarbete av utbildare som arbetar operativt med sökhundar på heltid och har gjort under lång tid.

För utbildningen 2018/20189 är det nya att utbildningen nu är certifierad av the Bed Bug Foundation och uppfyller deras krav. Det finns endast ett fåtal utbildningscenter i Europa som är certifierade och vi är en av dem.

6-8 platser ska fyllas med lovande ekipage som har förutsättningar, både hos hund och hundföraren, för att kunna jobba operativt efter avslutat utbildning (antagningskraven finns här).

Utbildningen kommer att hålla ett högt tempo och kräver en hel del eget träning mellan utbildningstillfällen.

För oss är det en självklarhet att bara utbilda inom de områden där vi själva arbetat operativt. Därför är utbildningen inriktad på hundsök efter vägglöss eller narkotika.

Utbildningen är INTE tänkt som en instruktörsutbildning. Fokus ligger på operativt arbete.

Utbildningen med start i september 2018 omfattar 165 utbildningstimmar på plats och ett arbetsprov.. Utöver det behöver du räkna med att du behöver lägga ner minst 5-10 timmar egen träning per vecka under utbildningstiden för att hänga med.

Målet med utbildningen

Efter framgångsrik avslutad utbildning ska hundföraren och hunden ha en kunskapsnivå som gör att man kan börja arbeta operativt.

Vilson detect & inspect AB kommer inom snar framtid rekrytera nya hundförare och kommer i första hand att titta på ekipagen i denna utbildning.

Datum och utbildningskostnad: Se under flik "Datum och pris"

Vid förfrågning och anmälan är du välkommen att mejla till Tina Krulle Ringfoss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

VÄLKOMNA TILL EN SPÄNNANDE UTBILDNING! 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s