Härliga Hund

Härliga Hund hade i senaste nummer (10 2013) en artikel om våra vägglöss-sökhundar.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Pressmeddelande

Svenska pyrohundar håller hög internationell standard

Under 2 dagar var Tina Krulle Ringfoss med sin pyrohund Alba i Hannover för ett möte med tyska polisen. Tina och Alba jobbar operativt hos IFK Norrköping och letar efter pyroteknik på fotbollsarenor och bland supportrar. Tyska polisen har precis avslutat ett projekt kring arenasök och ville nu utbyta erfarenheter med Tina Krulle Ringfoss.

Säkerhet på fotbollsarenor är inte bara ett hett ämne i Sverige. I Tyskland har polisen i Hannover genomfört ett projekt under 2012 där 2 hundar utbildades som pyrohundar och har sökt bland supportrar. Projektet är nu avslutat och polisen bjöd in Tina Krulle Ringfoss från TKR Detection Dog Center i Norrköping till Diensthundführerstaffel Hannover för att utbyta erfarenheter.

Tina Krulle Ringfoss har flera hundar som är utbildade att hitta pyroteknik. Hon arbetar operativt hos IFK i Norrköping och bidrar till ökad säkerhet på arenan. Hennes erfarenheter i det operativa arbetet var anledning till att Heinz-Jürgen Weber, chef för polisens tjänstehundavdelning i Hannover, bjöd in Tina för att diskutera frågorna kring utbildning och operativt arbete av pyrohundar, men även olika säkerhetskoncept och förutsättningar för arenasök. ”Vi är mycket intresserade av att utbyta erfarenheter med Tina och att lära av varandra.” säger Heinz-Jürgen Weber.

Tina Krulle Ringfoss och de tyska polishundförarna jobbade även praktiskt med sina hundar i polisens utbildningscentrum. ”Det var otroligt lärorik och intressant, både för mig och för tyska polisen. Vi ligger på samma nivå med våra hundar, vilket bidrog till att besöket blev mycket givande för båda sidor.” säger Tina Krulle Ringfoss, som sedan tidigare även driver Norrköpings Hundcenter.

Kontaktperson: Tina Krulle Ringfoss, TKR Detection Dog Center, mobil: 070-313 29 88, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 PolizeidirektionHannoverFeb2013 03

Från vänster: H.Weber, chef polisdirektion Hannover, Tina Krulle Ringfoss, och två polishundförare.

PolizeidirektionHannoverFeb2013 08

Specialsökhund Alba

PolizeidirektionHannoverFeb2013 01

Tina Krulle Ringfoss diskuterar pyroteknik

PolizeidirektionHannoverFeb2013 11

Specialsökhund Alba söker efter rökbomb.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s