Instruktör

Tina 2014 liten

Tina Krulle Ringfoss är utbildningsansvarig och operativ hundförare. Här med sin labrador "Vilja" och sin bordercollie "Floyd", både är vägglöss-sökhundar som ingår i sökteamet i företaget Vilson detect and inspect AB.

Tinas bakgrund

Från hundtränare till hundentreprenör

Tina gick instruktörsutbildningen genom Svenska Brukshundklubben och började håller kurser på Norrköpings Brukshundklubb. 1994 grundade hon sitt första företag "Östergötlands Hundkonsult", till en början på halvtid. Det blev mer och mer kurser och hund på schemat och 1999 köpte hon "Bråvalla Hundcenter" utav Micke Eriksson. Samtidigt tog hon steget att satsa helt på företaget och hundgården och företaget döptes om till NORRKÖPINGS HUNDCENTER. Tina är också diplomerad hundfysioterapeut (sjukgymnast för hund) sedan nästan 20 år tillbaka.

I sitt företag TKR Detection Dog Center har hon utbildat ett antal hundförare och hundar i specialsök. Sedan 2014 är hon delägare i Vilson detect & inspect AB som är specialiserat på operativa sök efter vägglöss.

Bred erfarenhet av olika egna hundar

Sedan första hunden Della (Old English Sheepdog) kom in i Tinas liv har många olika hundar funnits där. Förutom flera old english sheepdog ägde hon schäfer, greyhound, labrador, riesenschnauzer, cane corso, hollandsk herdehund och border collie, därutöver har hon nog jobbat, utbildat och tränat med de flesta hundraser.

Kompetensutveckling i fokus

Tina har alltid strävat efter att utvecklas som hundtränare och hundförare genom att själv gå kurs för andra tränare och vidareutbildat sig. 2006 började hon jobba med specialsök och har sedan dess haft 5 egna specialsökshundar för att hitta narkotika, pyroteknik eller vägglöss. Hon har bla tränat ihop med polishundförare i Holland och Tyskland och militärpolisen i Sverige.

Tina med chefen för tyska polishundsförarna och två av hundförarna, Björn och Oliver.

Foton: Ute Rüegg

0
0
0
s2smodern
powered by social2s